Programma

24 juni - Muziek

Up North – Laurie B – Everything will be okay. Maybe…

Zaterdag 24 juni 15:00 uur & 18:00 uur | Sluisfabriek

“Everything will be okay. Maybe…” is een verrassende voorstelling met veel verschillende elementen en stijlen. Laurie neemt de kijker mee in haar diepste gevoelens, van je gebroken tot onoverwinnelijk voelen. Als interdisciplinair artiest maakt Laurie de muziek, de spoken word en de visuals zelf, zij versterkt op visuele en metaforische wijze het thema van de tekst, zoals in samenwerking met een danseres die haar meest negatieve gedachten uitbeeldt terwijl de beatgestuurde beelden van inkt in water juist een krachtige en sterke emotie weergeven.  Drie van de nummers komen uit een internationaal cowrite-project. Laurie is al twee keer afgereisd naar Finland om daar samen met andere artiesten te werken en deze tussen sneeuw en ijs ontstane nummers zitten ook in de voorstelling.

Laurie’s eerste release was in juni 2021 met Ballet, een nummer over depressie en het gevoel dat je door je eigen pijn heen danst. Dit nummer is voor de voorstelling onmisbaar geworden in haar verhaal om het negatieve te accepteren en te zoeken naar je eigen geluk. Na Ballet is haar muzikale carrière gelanceerd en maakte zij veel meer muziek in veel verschillende genres die samen een persoonlijke boodschap brengen in een artistieke, muzikale en speelse setting: 20 mei in het Grand Theatre met “Everything will be okay. Maybe..”

Up North

Up North is een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke artiesten in de hiphop- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen. We gebruiken hierbij een brede definitie van hiphop- en popcultuur die alle kunstvormen raakt. Hiphop- en popcultuur zijn discipline-overschrijdend en verbindend. Up North is een samenwerking met de Popfabryk (Friesland), Noordstaat (Groningen) en Stichting Kunst en Cultuur (Drenthe). 

Credits: Productiehuis Up North | Maker: Laurie Breukel

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets