Programma

28 juni & 29 juni & 30 juni - Kids

Tuin der Zintuigen

vrijdag, zaterdag en zondag

De Tuin is overdag de plek voor jong (vanaf 2 jaar) en oud(er) waar je je zintuigen optimaal kunt laten werken. Een grootse theatrale speeltuin voor fijnproevers. Een vrijplaats voor de zintuigen. Met een gevarieerd programma kun je veel zien, horen, voelen, proeven en ruiken. Maak je eigen tuintje of bouw een hut, luister naar verhalen met The Full Minties of dans in de stille disco of type je eigen poëzie bij De Typemachine. Er is een raadselshow, een voorleesvoorstelling door Jansen & De Boer, en je geeft robot Tinus kleur bij Tetra Tinus. Je kunt koken met Sjef Torrie en er is ranje bij de ranjabar van Alliade. Let vooral ook op de mooie vlaggen, gemaakt door X Wat Oars!

Met wie  
De Tuin der Zintuigen wordt vanuit Simmerdeis ontwikkeld door middel van samenwerking met kunstenaars, decorbouwers en sociale organisaties. We werken samen met organisaties als Alliade zorggroep, waarin er samen met de cliënten en bewoners objecten en decoratie gemaakt worden. De transport- en bouwploeg van Talant/Maartenswoude biedt de mogelijkheid aan tot het samen bouwen van de Tuin der Zintuigen, Carré verzorgt dit jaar voorde derde keer op rij de Ranja-bar in de tuin en X Wat Oars zorgt voor de handgemaakte vlaggen.

Liever prikkelarm genieten?  
Om ruimte te geven aan bezoekers die het fijner vinden om Simmerdeis te bezoeken met minder prikkels, hebben we dit jaar een prikkelarm programma gemaakt. Voor deze prikkelarme momenten zijn er gratis kaarten te reserveren via deze link, hier vind je ook meer informatie over het prikkelarme programma.  De Tuin der Zintuigen bevindt op een vlak grasveld en is toegankelijk voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. Er is een geschikt toilet in de buurt van het terrein aanwezig. Er zijn, als nodig, geluiddempende koptelefoons beschikbaar.  

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets