Programma

24 juni & 25 juni - Muziek

Noordstaat/ Popfabryk – PIXEL POCKET

Zaterdag 24 juni 22.00 uur | Sluisfabriek

PIXEL POCKET-bestaande uit Irie Weergang Bove en Charlotte Beerda – beweegt zich moeiteloos door het muzikale universum met een genre overstijgende benadering, niet alleen in geluid, maar ook visueel. Het vloeit. Gedragen door een ondertoon van innerlijk besef. Langzaam, met een herkenbare spanning die onbenoemd blijft. Zoals een druppel door de ruimte zweeft, onbegrensd.

Raak verdwaald in deze live act uit de traditie van DoechiiDisclosure en Sevdaliza.

Noem PIXEL POCKET eclectische neo-soul, bestempel het tot acid triphop. Eén ding is zeker: stormen zal het, al zijn de ramen gebarricadeerd, de lichten gedimd en de ziel verdoofd.

Deejay Irie is één van de weinig Nederlanders die zichzelf wereldkampioen kan noemen. Met ruim 20 jaar aan DJ ervaring is hij een echte meester in zijn vak. Naast het reguliere DJ’en is hij een pionier in het Video DJ’en en heeft door zijn shows en video’s wereldwijd aanzien.

Charlotte Beerda is woordkunstenaar en muzikant. In haar werk betrekt ze graag andere disciplines, zoals theater en dans. Ze bracht samen met Ard Zacht en Wordbites het muzikale-poëtische album DWAAL//GRUIS uit.

Beide hebbben hun roots in Friesland, respectievelijk Ureterp en Heerenveen, maar nu woonachtig in Groningen. Deze productie komt tot stand in co-productie met Noordstaat en Popfabryk.

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets