Programma

29 juni & 30 juni - Beeldende kunst

Popfabryk: Maaike Meindertsma

Sluisfabriek | zaterdag 29 juni en zondag 30 juni - doorlopend te zien

Maaike Meindertsma houdt zich bezig met lichaam, brein en beweging in de beeldende kunst en onderzoek.

Bergen omringen het stadje Blanca in het zuiden van Spanje. De droge, maar begroeide omgeving doet natuurlijk aan, maar tegelijkertijd zijn de menselijke invloeden onmiskenbaar. Tijdens Simmerdeis wordt Walks in Blanca gepresenteerd als een reis door dit landschap: een wandeling waarin niet alleen datgene wat op het beeld staat ertoe doet, maar juist ook dat wat zich buiten het beeld afspeelt. Walks in Blanca belicht hoe we met ons lichaam plaats innemen in de wereld, maar ook hoe we misschien onbewust iets achterlaten op plekken waar we niet meer zijn.

Maaike Meindertsma volgt het Tweespraak traject van het Kultuer Kollektyf, deze verbindt de zeven Friese productiekernen om eigenzinnige Friese makers optimaal te kunnen ondersteunen. 

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets