Programma

30 juni - Sluisfabriek

Leon Wohlrabe 

Sluisfabriek | zondag 30 juni om 13:30 uur

Matrassenparadijs (14+)
Leon werkt in Het Matrassenparadijs. Echt waar. Daar verkoopt hij matrassen. Natuurlatex, koudschuim, pocketvering, niets is voor hem te gek. Want hij is een matrassenverkoper. Zo’n echte. Die je alleen in de gerenommeerde matrassenwinkels tegenkomt. Je kent ze wel. Ze hebben een onberispelijke verkooptechniek, een schitterende polo en ze hebben ‘m zelf natuurlijk ook. Leon ook. Hij heeft ze allemaal thuis ook. Want hij is een door de wol geverfde matrassenverkoper. En vandaag mogen jullie zijn klanten zijn. Welkom in Het Matrassenparadijs. 

Leon Wohlrabe 
Leon Wohlrabe (2004), ook wel onder zijn gebruikersnaam Wolliewohl Junior bekend, is als een pukkel op je gezicht: plotseling aanwezig. Veel mensen vinden het irritant maar zitten toch de hele tijd eraan. Deze mislukking uit Drenthe doet er alles aan om zichzelf in leven te houden. Leon maakt experimentele kunst met een absurdistische stijl. 

Credits
Dit is een productie van Noord/Up North | Concept: Leon Wohlrabe en Max Wind | Tekst & regie: Max Wind | Spel: Leon Wohlrabe | Decor en kostuumontwerp: Zara de Klerk | Muziek: Dylan Zuidema en Rob Feather | Coachingmuziek: Nina van der Woude | Productiehuis: Up North 

Up North
Up North is een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke artiesten in de hiphop- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen. We gebruiken hierbij een brede definitie van hiphop- en popcultuur die alle kunstvormen raakt. Hiphop- en popcultuur zijn discipline-overschrijdend en verbindend. Up North is een samenwerking met de Popfabryk (Friesland), Noordstaat (Groningen) en Stichting Kunst en Cultuur (Drenthe).

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets