Programma

30 juni - Muziek

Kaspar

Muziekpodium | zondag 30 juni om 19:00 uur

Kaspar maakt als veelzijdig muzikant popmuziek met symfonische invloeden, met op het podium verschillende samenstellingen. Op Simmerdeis verschijnt hij met bassist, drummer en gitarist. Hij begeleidt zichzelf als zanger op piano.  

Kaspar schrijft authentieke melodieuze songs, waarbij de tekst een emotioneel geladen autobiografische oorsprong heeft. Radio 5 pikte zijn geluid op, eind december 2023. Een week lang was zijn muziek er te horen, met live interviews bij Hijlco Span en Angela Groothuizen in de uitzending. 3FM draaide tevens de nieuwste single Wings of bronze. In 2024 was Kaspar Ambassadeur voor de Vrijheid voor Bevrijdingsfestival Fryslân. 

Wiebe Kaspers (Jorwert, 1990) heeft ruim 15 jaar ervaring als muzikant en liedjesschrijver. Sinds oktober 2022 doet hij dat onder de naam Kaspar. Begin 2024 bracht hij zijn eerste album uit als Kaspar. Eerder was Wiebe frontman van de band WIEBE, waarmee hij drie albums maakte. In zijn muzikale carrière werkte Wiebe onder andere samen met Syb van der Ploeg (De Kast), nam een nummer op met zangeres Elske DeWall, met zangeres Esther de Jong en speelde in 3FM Serious Talent-band When We Are Wild. 

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets