Programma

29 juni & 30 juni - Muziek

Johnny Loves Me

Sluisfabriek | zaterdag 29 juni om 13:00 uur en zondag 30 juni om 16:30 uur

ZELF
Johnny loves me voert een nieuwe performance uit, getiteld ZELF, waarin hij zich richt op zelfontdekking en zelfacceptatie zonder externe kaders. Bekend van zijn debuutalbum ‘écht?’, waarin hij kwetsbaarheid onderzocht binnen de context van anderen, is hij nu binnen de kaders van zichzelf bezig. Zo begon hij in een loze ruimte waarin de mogelijkheden om iets te laten ontstaan eindeloos leken. 

Het resultaat is dat hij verzonken is in zijn leegte. Misschien is hij wel voor het eerst in zijn leven volledig aan zichzelf overgelaten. In zijn bovenkamer echoën geluiden en worden flarden van beelden geprojecteerd. Hij zit dicht op zijn eigen huid en probeert om zich te distantiëren van zijn zelfbeeld. Dit blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan.  

Hij worstelt om grip te krijgen op zijn gedachten en herinneringen, en probeert uiteindelijk deze om te zetten in fysieke en geestelijke oefeningen. De performance benadrukt het proces van leren vertrouwen op jezelf, het loslaten van het zelfbeeld, en zelfacceptatie, waarbij Johnny een stap dichterbij ware zelfliefde komt. 

Johnny loves me
Johnny deelt op speelse wijze wat hem raakt in zijn verkenning van het leven in toegankelijke alt-poptunes vol bewondering, ontkenning en confrontatie. Je mag zelf bepalen of je vooraan het podium staat te e-moshen (emotioneel moshen), of de diepte in duikt met je ogen dicht en Johnny in je oren. De kans is in ieder geval aanwezig dat als je de wereld van Johnny loves me induikt, je jezelf tegenkomt. In zijn debuutalbum écht? confronteert Johnny je met je eigen gevoel en levert daarmee de soundtrack voor je identiteitscrisis.  

| Dit is een productie van NOORD/Up North

Up North
Up North is een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke artiesten in de hiphop- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen. We gebruiken hierbij een brede definitie van hiphop- en popcultuur die alle kunstvormen raakt. Hiphop- en popcultuur zijn discipline-overschrijdend en verbindend. Up North is een samenwerking met de Popfabryk (Friesland), Noordstaat (Groningen) en Stichting Kunst en Cultuur (Drenthe).

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets