Programma

29 juni - Dans

JDOF

Dansvloer | 29 juni om 17:30 & 19:00 uur

Constructs We Hold 
Constructs We Hold is een multidisciplinaire dansvoorstelling over eigenheid, opgroeien, het afschudden van werelden, en de zoektocht naar verbinding. Zeven jonge mensen dansen in een droomachtige wereld vol herhaling, samenwerking, punkinvloeden en een houding met de volgende boodschap: “I have everything to gain, yet nothing left to lose”. 

Gaja Caruso
Gaja Caruso is danser, dansdocent en theatermaker. Ze is geboren en getogen in de bossen van Slovenië, verbleef enkele jaren in België en Hongarije, en vond haar plek uiteindelijk in Groningen. Hier maakt ze nieuwe voorstellingen en geeft ze les in haar eigen, unieke interpretatie van beweging: BodyLab. Ze maakt deel uit van het Station Noord programma en wordt ondersteund door partners Club Guy & Roni en Grand Theatre.

Jeugd Dansopleiding Fryslân
De Jeugd Dansopleiding Fryslân (JDOF) is een vierjarige vooropleiding voor danstalenten. De vierdejaars leerlingen sluiten hun opleiding af met Moving Forward. In dit project worden de dansers uitgedaagd hun artistieke en fysieke grenzen te verleggen. De choreografieën die voor Moving Forward gemaakt worden gaan over een wereld die voortdurend in beweging is. De jonge dansers nemen je mee in wat hen bezighoudt, van grote en kleine vraagstukken tot dromen en idealen. Daarnaast biedt Moving Forward veelbelovende dansmakers een podium om hun makerschap verder te ontwikkelen.  

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets