Programma

29 juni & 30 juni - Leenstra

Illustere Figuren

Op locatie: Leenstra | zaterdag 29 juni om 20:30 uur en zondag 30 juni om 15:45 uur


Renault 4 – Een Auto Biografie 
Uit de Renault fabriek in Frankrijk rolde in 1961 een auto van de lopende band die een halve eeuw later de status van cult-icoon zou verwerven; de Renault 4. Een praktische, degelijke en betaalbare auto die de levens van veel mensen zou vergemakkelijken. 

Theatermaker Joeso van Illustere Figuren is in het bezit van een Renault 4 bestel uit 1968. Hij kreeg deze auto van zijn vader, een verzamelaar die door zijn vrouw verboden was nog meer auto’s voor zichzelf te kopen en het dus maar als cadeau voor Joeso presenteerde. Nieuwsgierig naar de achtergrond van zijn Renault start Joeso, samen met Illuster figuur Tim, een zoektocht naar de avonturen die deze oldtimer in zijn 50-jarig bestaan heeft beleefd. 

De auto is het uitgangspunt, het resultaat een persoonlijke, muzikale voorstelling over vergankelijkheid, nostalgie, verlies, vriendschap en de zin van het leven. 

Tickets
€5,00

Locatie:
Leenstra

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets