Programma

28 juni & 29 juni & 30 juni - Expo

Expositie ‘Ik zie jou’

Piramide | Doorlopend

In aanloop naar festival Simmerdeis werken kinderen, tieners en jongeren (in de leeftijd van 4 t/m 23 jaar) verblijvend in azc Drachten samen met fotograaf Menno de Boer aan een serie intrigerende portretten, waarop hun ogen centraal staan. De jonge bewoners, die hun publiek in de ogen aankijken, verkennen de grenzen van hun (on)zichtbaarheid, en tonen zich door zich niet volledig te tonen. Zo presenteren zij zichzelf en hun verhalen aan de wereld. Deze zelfportretten worden tijdens het festival op groot formaat banners tentoongesteld.  

Op zondag 30 juni is er op het festival gelegenheid de fotograaf en jonge makers te ontmoeten, en samen met hen de tentoonstelling live uit te breiden. Jonge festivalbezoekers worden uitgenodigd om ook op de foto te gaan, waarna deze foto’s op A4- of A3-formaat aan de tentoonstelling worden toegevoegd. Daarbij is er alle ruimte elkaar te leren kennen, en samen verder te genieten van het festival! 

KunstLab  
Eén op de twee mensen die naar Nederland vluchten zijn jonger dan vijfentwintig jaar. Met de creatieve programma’s KunstLab werken kinderen, tieners en jongeren in samenwerking met kunstenaars en leeftijdgenoten aan uiteenlopende kunstuitingen, en vertellen door middel van zelfgekozen disciplines hun eigen verhaal. Zo worden hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving. 

Stichting de Vrolijkheid 
De Vrolijkheid is een landelijk netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, tieners, jongeren en ouders, dat samen wekelijks meer dan 100 kunstworkshops op 28 asielzoekerscentra door heel Nederland realiseert. De ruimtes en workshops van De Vrolijkheid bieden de mogelijkheid talenten te ontdekken en ontwikkelen. Met dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst investeert de Vrolijkheid in het welzijn en de zelfexpressie van jonge azc-bewoners, en legt zich toe op het faciliteren van een creatieve uitlaatklep die een leven lang van toegevoegde waarde kan zijn. 

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets