Programma

30 juni - Muziek

Talent On Stage: Historian

Mercurius | zondag 30 juni om 18:00 uur

Historian is een vintage geïnspireerde rockband uit het Noorden met blues, fuzz, en een flinke portie geschiedenis in hun repertoire. Met bedachtzaam geselecteerde gear en de sound van vaders’ platencollectie brengen ze het verleden naar vandaag. De swingende ritmesectie, karakteristiek Hammondorgel en stuwende gitaren presenteren een dynamisch geluid dat de menigte in beweging brengt. De goudbruine thema’s en vintage kleding maken het totaalplaatje een kijkdoos naar het verleden, maar met een moderne sound! Songs over hartzeer, femme fatales en mythologie zijn de cornerstones van het Historian-universum. Deze verhalen worden gedragen door een eigenzinnige sound, beïnvloed door het werk van o.a. Jack White, Led Zeppelin en DeWolff. 

Duik mee in de geschiedenis en ontdek Historian’s liefdesbrieven aan het verleden! Wanneer je opgaat in de energie zal het dunne laagje stof meteen worden weggeblazen en voel je dat rock nog veel te bieden heeft voor het heden én de toekomst. 

Dit optreden wordt mogelijk gemaakt door Friesland Pop, Cultuurfonds en VSB fonds | Foto door Mandy Salders

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets