Programma

28 juni & 29 juni & 30 juni - Theater

Het Gesprek

Strandje, Slingepark | vrijdag 28 juni om 19:15 & 20:45 uur | zaterdag 29 juni om 16:15, 19:15 & 21:00 uur | zondag 30 juni om 14:00 & 16:00 uur

Karlijn Benthem e.a

Omdat we hopelijk nog niet zijn uitgesproken.

Om gehoord te worden zul je moeten spreken. Maar wat als er niet naar je geluisterd wordt? Een goed gesprek kan bijdragen aan het erkennen van het verleden, het vormgeven van het heden en het ontwikkelen van een toekomstbeeld.

Het Gesprek is een uitnodiging om vrij te spreken en te zeggen wat er gezegd moet worden. Het is tijd om te luisteren en jouw eigen invloed opnieuw te onderzoeken: op Simmerdeis, thuis aan de keukentafel, in de stad waar je woont en op de wereld. Een groep nieuwe makers onderzocht samen met verschillende inwoners uit Drachten waar een vrij gesprek toe kan leiden. Op Simmerdeis kun je hier onderdeel van worden door zelf Het Gesprek op verschillende manieren aan te gaan.

We moeten vaardigheden creëren waarin we leren luisteren en dus leren praten. We denken te horen wat de ander zegt. We leren niet hoe we dat moeten doen. Jan Rijpstra (Burgemeester Smallingerland)

Onderzoek samen met ons wat nodig is om het gesprek aan te gaan. Want, we moeten praten. Maar hoe?

Het Gesprek is een productie van Schouwburg De Lawei in samenwerking met Gebied-B en nieuwe makers. Met als doel mensen te prikkelen en te inspireren om relevante gesprekken te voeren die na Simmerdeis zullen doorleven.

Bij Het Gesprek is een fysiek kaartspel gemaakt. Het spel wordt gratis uitgedeeld op Simmerdeis, maar is vooraf ook al verkrijgbaar bij de kassa van schouwburg De Lawei.

Tickets
€5,00

Locatie
Strandje Slingepark

Het Gesprek is mogelijk gemaakt door Fonds voor de Podiumkunsten.

Credits
Artistiek team: Karlijn Benthem, Gijs Faassen, Djoeke Graswinckel, Laura van Setten, Gioia Tolmeijer | Spelers: Denzel Goudmijn, Zahra Lfil | Productie: Mila Zeijen | Publiciteit: Amarins Elzinga

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets