Programma

24 juni - Muziek

HAITZE

Zaterdag 24 juni 19.00 uur | Mercurius

Toen HAITZE voor het eerst een elektrische gitaar aanraakte verdween hij in één klap naar een andere wereld. Naast zich te verliezen in de gitaarliedjes van John Mayer en James Bay, opende zich een wereld waarin hij zich gezien en gehoord voelde. Een wereld waarin de introverten in de spotlight staan, iedereen met elkaar meebeweegt, lief is en gelijk staat aan elkaar. Want dat laatste zit HAITZE in de weg. Hoe je je in deze tijd ook identificeert, het is een feit dat er een stigma hangt rondom ”mannelijkheid”. Wat we daar ook maar onder verstaan en hoe je jezelf ook identificeert. We hebben allemaal onze mannelijke en vrouwelijke energie. Het één kan in mijn ogen niet zonder het ander. Het vult elkaar aan en versterkt elkaar. Masculiene mannen verstoppen vaak hun vrouwelijke kanten, omdat dit door elkaar als ”zwak” wordt gezien.  Een mens is een mens en kent vele angsten. Wanneer we ons laten leiden door angst, zijn

we tot de meest gekke dingen in staat. HAITZE wil je er aan herinneren dat het oké is om bang te zijn. Kijk je angsten nog maar eens diep in de ogen, want na het slotakkoord lijken die toch niet meer zo eng te zijn. HAITZE laat zich inspireren door: Eefje de Visser, Bazart en Sam Fender.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Friesland Pop en VSB Fonds.

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets