Programma

29 juni & 30 juni - Dans

Sheila Oisila

Sluisfabriek | zaterdag 29 juni om 14:30 en 17:30 uur - zondag 30 juni om 16:00 uur

Geheugenspoor
Hoe een negatieve gebeurtenis leidt tot een herinnering die zijn spoor achterlaat, een geheugenspoor. Een spoor dat kan openbreken met destructieve gevolgen, maar ook de mogelijkheid tot heling met zich meebrengt. “Geheugenspoor” is een theatrale spoken word- en dansproductie waarin Sheila Oisila de verwerking van een herinnering onderzoekt. 

Sheila Oisila
Sheila Oisila werkt in haar dagelijks leven als psychiater in een Traumacentrum voor veteranen en geüniformeerden. Emoties spelen een belangrijke rol in haar leven. Emotie komt van het Latijnse woord “emovere,” dat onder andere “bewegen naar buiten toe” betekent. Sheila ondersteunt mensen in hun proces om weer in beweging te komen, zowel naar binnen als naar buiten toe. Dit betekent jezelf beter leren kennen en daardoor beter tot expressie kunnen komen. 

Sheila haar manier van expressie is emoties en die kan ze het beste kwijt in dans, spoken word en theater. In haar werk wil ze de gemeenschappelijke interne processen van de psyche (het Griekse woord voor vlinder) zichtbaar maken in de vorm van een transformatieverhaal. Een transformatieverhaal is te vergelijken met een rups die zich ontwikkelt tot een vlinder; de vlinder ontstaat als de rups zijn oude gedaante loslaat in de cocon. Sheila wil met haar werk laten zien dat we meer op elkaar lijken dan we denken. 

In haar productie “Geheugenspoor” onderzoekt Sheila de verwerking van herinneringen door middel van theatrale spoken word en dans. 
 
| Dit is een productie van NOORD/Up North 

Up North
Up North is een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke artiesten in de hiphop- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen. We gebruiken hierbij een brede definitie van hiphop- en popcultuur die alle kunstvormen raakt. Hiphop- en popcultuur zijn discipline-overschrijdend en verbindend. Up North is een samenwerking met de Popfabryk (Friesland), Noordstaat (Groningen) en Stichting Kunst en Cultuur (Drenthe).

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets