Programma

28 juni & 29 juni & 30 juni -

Floating Rabbits

Doorlopend te zien op de vijver

Op de vijver van het Slingepark drijven veertig lichtgevende konijnen. Hun zachte gloed weerspiegelt op het wateroppervlak en de konijnen dansen op het ritme van de wind en de deining van het water. De konijnen figureerden eerder tijdens Licht op Drachten op het Field of Moon Gazing Rabbits en zijn nu, als betoverende bewakers van de nacht, opnieuw te zien in een verrassende nieuwe context.   

Kroft&Smids bestaat uit Karina Kroft, van huis uit regisseuse, en Remko Smids, technisch ontwerper. Het Leeuwarder kunstenaarsduo is sinds 2020 actief en projecteert teksten en al dan niet bewegende beelden in de openbare ruimte. Waarmee ze gevels, bomen, kades en bruggen omtoveren tot plekken waar verhalen worden verteld. 

Kroft&Smids heeft inmiddels een verscheidenheid aan projecten gerealiseerd, zo werkten zij o.a.  mee aan Arcadia en Bosklab, projecteerden ze citaten tijdens het Groningse Jonge Harten Festival, maken zij in Leeuwarden jaarlijks Decemberlicht waarmee ze licht brengen in de donkere dagen rondom kerst en oud en nieuw en realiseerden ze de Nobel Light Walk voor Nobel Week Lights in Stockholm. Sinds 2023 vormen zij tevens de artistiek leiding van het nieuwe lichtkunstfestival Licht op Drachten

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets