Programma

25 juni - Muziek

Esther de Jong

Zondag 25 juni | 20.00 uur | Mercurius podium

Esther de Jong (Dokkum, 1994) maakt Nederlandstalige dagboekmuziek. Opgegroeid met de ongeveinsde teksten van o.a. Robert Long werd Esther de Jong al vroeg geïnspireerd tot het schrijven van vrij nuchtere teksten. Deze vonden eerst een plek in haar dagboekverhalen maar kwamen later ook bovendrijven in haar muziek. Zwaarmoedige liedjes, doch vaak ook met een vleugje humor.

Gravend naar eigen visies, gedachten en emoties (die elke dag weer kunnen veranderen) komen sombere, sobere verhalen over het leven aan het licht. Ondertussen ook onder invloed van andere artiesten als Father John Misty en WENDE legt Esther de Jong haar focus voornamelijk op tekst en performance. En met uitbreiding van een gehele band komen hier ook invloeden van Radiohead en Elbow bij en vindt de muziek nog meer lagen.
De band bestaat uit Esker van de Werken (Exitlight Empire, Jachtgeweer), Raven van de Werken, Jochem Knoef (The Future’s Dust, Cloud Mind, Onna Limb) en Patrick Schaafstal (When We Are Wild, WONDER).

Laat je meevoeren of -sleuren in de wereld van Esther de Jong. We gaan niet zweven maar zakken.

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets