Programma

29 juni - Dans

Dabke To Go

Dansvloer | Zaterdag 29 juni om 22:00 uur

Een participatie programma van Bab Ad-Daar (By NITE + Club Guy & Roni), Sawa Media Production & Yamen Cuisine 
Bab Ad-Daar neemt met veel passie de artistieke leiding van Dabke To Go op zich en zorgt voor de creatieve invulling van dit bruisende project. Terwijl Bab Ad-Daar de artistieke visie vormgeeft, brengt het Dabke To Go team de magie tot leven met workshops, livemuziek, heerlijke snacks en traditionele kostuums. Samen creëren ze een onvergetelijke ervaring waar iedereen van kan genieten! 

Over Bab-Babaddaar 
Bab Ad-Daar (betekenis: ‘De deur staat altijd open’) is een community van ruim 150 nieuwkomers die samen repeteren, voorstellingen maken en theatrale participatieprogramma’s ontwikkelen bij de voorstellingen van NITE en Club Guy & Roni. Laat je meeslepen door de energie van Dabke en breng de cultuur en traditie mee naar huis met Dabke To Go!

Over Dabke  
(Arabisch: دبكة, letterlijk: stampen) is een moderne Levantijns-Arabische cirkel-volksdans van mogelijke Kanaänitische of Fenicische afkomst. Het wordt uitgevoerd in Palestina, Libanon, Jordanië, Irak, Syrië en Koerdistan . Dabke combineert cirkeldans en linedancing en wordt op grote schaal uitgevoerd op bruiloften, partijen en andere vrolijke gelegenheden. De lijn wordt gevormd van rechts naar links. De leider van de dabke gaat aan het hoofd van de lijn, afgewisseld tegenover het publiek en de andere dansers. 

Over Sawa | Het Arabische woord “Sawa” betekent ‘samen’ 
Sawa سَوْا is een samenwerking van bedrijven die eigendom zijn van mensen met een migratieachtergrond. Sawa biedt veel culturele participatie projecten aan voor evenementen, theaters en festivals.

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets