Programma

27 juni - Muziek

Challenger

Muziekpodium | 19:15 uur

Challenger is een coverband uit Drachten. In de ruim 38 jaar die zijn verstreken sinds de ramp met de gelijknamige spaceshuttle, heeft de band ervoor gezorgd dat de kruitdampen geen kans kregen op te trekken. Menig café, festival en feesttent heeft ondertussen met de band kennis kunnen maken. Met de typerende Challenger benadering van nummers en de eigenzinnige repertoirekeuze is voor veel fans een zeer herkenbare sound ontstaan. 

Challenger bestaat uit Rob Mobach (gitaar & zang), Piet Smit (gitaar), Ronnie de Vries (bas), Feiko Wouda (mondharmonica & percussie) en Berend van Houten (drums & zang). Het repertoire bestaat uit stevige, dansbare pop- en rockmuziek uit de jaren 60 tot en met nu. Op het programma staan o.a. nummers van The Rolling Stones, Chuck Berry, Herman Brood, Lou Reed, Gruppo Sportivo, en vele anderen. 

Challenger drijft op enthousiasme, vriendschap en een overtuigende liefde voor muziek. Door de grote verscheidenheid aan nummers is ieder optreden anders maar toch steeds weer een feest der herkenning.

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets