Programma

28 juni & 29 juni - Beeldende kunst

Buskruit

28 juni om 17:00, 19:30 & 21:00 uur | 29 juni om 16:00, 19:00 & 20:30 uur

Schouwburg De Lawei in samenwerking met Dr88 Vibes

Stap op de BUSKRUIT bus op het Simmerdeis festivalterrein en bekijk de kunstzinnige route BUSKRUIT, gemaakt door jongeren uit Drachten. Rijd mee langs verschillende locaties in Drachten, waar een diverse groep jongeren je door middel van fotografie, kunst, muziek en film laat zien wat ze over Drachten en zichzelf te vertellen hebben.

Wie zijn nou die jongeren uit Drachten? Waar komen ze vandaan en hoe ziet hun leven in Drachten eruit? En; waar vinden zij hun creatieve vrijheid? In BUSKRUIT bieden ze je een inkijkje in het leven van een jonge generatie. Reserveer je gratis kaartje en laat je meevoeren!

BUSKRUIT is een co-creatie van diverse jongeren uit Drachten gekoppeld aan Noordelijke kunstenaars, geïnitieerd door Schouwburg De Lawei in samenwerking met Dr88 Vibes. 

Tickets
De toegangskaarten zijn gratis, maar rond het volledige bestelproces af op de website van De Lawei met de keuze ‘betaalwijze gratis’ zodat je de kaarten in je mail ontvangt.

Credits
Artistiek team: Hannah Stienstra, Ghiel de Best, Deniz Yilmaz, Marciano Riffo Zambrano, Pieter Kats, Sarah Naëmi Pelupessy, Daan Mikey Gummels, Sander van der Sluis, Hemaraj Murugesu, Martijn Albert Nieuwenhuis, Guillermo Molina, Mare Otter, Zeno Geertsma | Coördinatie en productie: Jedidja Smalbil en Tessa van Roon | Vormgeving: Tim Tijink | Publiciteit: Amarins Elzinga

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets