Programma

29 juni & 30 juni - Straattheater

Birdmen

Het Plein | zaterdag 29 juni om 23:00 uur en zondag 30 juni om 15:00 uur

Gigantische verlichte creaties zwerven door de straten, aangedreven door mysterieuze mensen. Hun bewegingen en kleuren zijn zo synchroon dat ze geprogrammeerd lijken. Hun verlichte lichamen reageren op hun omgeving. Ze communiceren in kleuren. Ze zijn op zoek naar andere soorten uit ons verleden, maar brengen ons dichter bij de toekomst.

Close-Act brengt al jaren groots, visueel straattheater. De voorstellingen zijn multidisciplinair, combineren dans, theater, stelten, muziek, vuur, staalconstructies en luchtobjecten en gaan altijd uit van het publiek als speelplek.

logo 27 - 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets