Programma

23 juni - Muziek

A Murder in Mississippi

Vrijdag 23 juni | 20.00 uur | Black

A Murder in Mississippi is een zeskoppige band uit Gent, België. Ze spelen Roots: een mix van Americana, Country, Folk, Blues en Irish Traditional. De bandleden delen hun passie voor muziek en smelten hun diverse invloeden samen in een breed scala aan klanken, waardoor hun repertoire een eigen stijl en eigentijdse draai krijgt. De zachte harmonieën en pakkende melodieën nemen je mee naar de wijde Noord-Amerikaanse vlakten! De Mississippi rivier wordt vaak beschouwd als de ruggengraat van de Verenigde Staten. De rivier slingert zich door tien staten, elk met hun eigen unieke culturele setting.

Terwijl de vele Slavische en Ierse immigranten in de noordelijke grensstaten hun Polka en Folk introduceerden, werden steden als Memphis en New Orleans in het zuiden belangrijke broedplaatsen voor genres als Blues, Country, Jazz en Rock & Roll. De Mississippi River is een natuurlijke verbinding van deze roots en Americana-genres, genres die A Murder in Mississippi in hun geluid laten samenkomen. Maar de Mississippi heeft ook een duistere en venijnige kant: de zuidelijke staten kennen een hoog onopgeloste moordcijfer. De vele alligators die in de Bayou en de Mississippi-delta rondzwerven, helpen graag bij het “verdwijnen” van bewijsmateriaal. De alligator is een terugkerend symbool, bijna een mascotte, voor A Murder in Mississippi.

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets