april 1, 2024

Word vrijwilliger

Simmerdeis kan niet bestaan zonder vrijwilligers! Daarom zoeken we enthousiaste vrijwilligers die zin hebben om te helpen. Samen maken we Simmerdeis tot een groot succes!

Het festival vindt dit jaar plaats op 28, 29 en 30 juni 2024. Tijdens het festival hebben we hulp van vrijwilligers nodig, maar ook daarvoor en daarna om het festival op te bouwen en af te breken. De opbouw start op maandag 24 juni en op maandag 1 juli breken we af.

Wat wil en kun je doen?
Vooraf, tijdens en na Simmerdeis is er van alles te doen! De ene taak zal je beter liggen dan de andere en dat is prima. We klaren deze klus altijd met elkaar! We omschrijven hieronder de meest voorkomende taken en vervolgens kun je per taak middels een puntensysteem aangeven hoe goed je je voelt bij deze taak. Hierbij staat een 1 voor ‘niets voor mij’ en een 5 voor ‘hier ben ik de allerbeste in’. Dit helpt ons om vrijwilligers in te kunnen delen bij taken die bij hen passen!

Opbouw
Vanaf maandag 24 juni beginnen we met het ombouwen van het Slingepark naar een prachtig festivalterrein. De bouwploeg bestaat dan uit mensen die een heel podium onder de arm nemen en uit mensen die prachtige bloemen kunnen schilderen. Kortom, er is voor iedereen wel iets te doen tijdens de op- en afbouwperiode.

Backstage
Samen met een collega vrijwilliger toezicht houden op de gebieden die niet voor publiek toegankelijk zijn. Hiervoor is het belangrijk dat je in staat bent situaties goed in te schatten en met een vriendelijke glimlach iemand de andere kant op kunt sturen.

Podia
Samen met de technici van De Lawei of van een gezelschap helpen bij de opbouw van een productie, bijvoorbeeld door het lossen van een vrachtwagen of het in elkaar zetten van zogenaamde prakken. Hiervoor is het handig dat je goed in teamverband kunt werken en dat je een redelijke fysieke gesteldheid hebt. 

Sfeer- en terreinbeheer
Het aanwezig zijn in het park en eventuele knelpunten op allerlei gebied melden aan de vrijwilligerscoördinatie. Daarbij valt te denken aan volle kliko’s, glaswerk op de grond of een agressieve sfeer. Zelf ingrijpen is niet nodig, signaleren en doorgeven is je taak.  Situaties in kunnen schatten en overzicht bewaren zijn hiervoor handige eigenschappen.

Publieksbegeleiding
Het begeleiden van publiek naar een juiste plaats, het uitleggen van de gang van zaken rondom een voorstelling en eventuele kaartcontrole. Enig natuurlijk overwicht is hierbij een belangrijke eigenschap.

Shuttlechauffeur
Het vervoeren, in een representatieve elektrische Simmerdeisshuttle, van bezoekers tussen het parkeerterrein aan de Gauke Boelensstraat en het festivalterrein. Het in bezit hebben van rijbewijs B is hiervoor noodzakelijk net als de gave om een kort en leuk gesprek te starten.

Horecarunner
Het bevoorraden van de diverse horecapunten, onder leiding van een horecamedewerker van De Lawei. Een goede fysieke conditie is hiervoor echt wel van belang. 

Horecamedewerker
Het draaien van bardiensten. Rekenkundig inzicht is hierbij mooi meegenomen, evenals stressbestendigheid. Hard werken, hard lachen, daar komt het op neer. Ervaring in de horeca (nee, niet aan die kant van de bar, we bedoelen er achter) is wel even lekker als je dat meeneemt.

Infobus
Gasten die op het terrein drankjes nuttigen van de barren betalen borg voor een beker. De borg kunnen ze bij jou terugkijken. Je telt het aantal bekers die je terugkrijgt, voert dit in het systeem door en zorgt dat het geld bij de mensen op de rekening terugkomt. Dit gaat digitaal. Het is belangrijk dat je nauwkeurig te werk gaat en helpt waar nodig!

Kom je ons helpen?
Dan kun je je via dit formulier aanmelden. Heb je nog vragen? Mail dan naar vrijwilligers@simmerdeis.nl. We vinden het leuk om van je te horen!