juni 25, 2022

Tall Tales Company – Square two

Door razende reporter Jerrie de boer

Deze voorstelling laat zien dat ons leven niet helemaal uit nulletjes en eentjes bestaat. Of toch wel? Voordat het echt wiskundig zou worden haakt jullie verslaggever af. In deze voorstelling is dit inzicht niet nodig.

Jongleren met getallen en daardoor met je eigen geest. We volgen de Hopman die ons deels over het Simmerdeis terrein en het trimpark voorgaat. Elke deelnemer heeft een koptelefoon op. Je hoort muziek die bij het new skool jongleren naadloos aansluit. Er zijn ook teksten die soms meer vragen opwerpen dan antwoorden. Heerlijk.

Het intro, nog op de startlocatie, laat onder andere het nummer 𝝅 (pi) van Kate Bush horen. Ze zingt 3.1415926 en ook een groter deel achter de komma. De interesse is gewekt. Ze kennen het nummer!

Halverwege is er een zelfportret te zien van beeldend kunstenaar Don Satijn. Althans een portret zoals de overheid die graag zou zien.

Al wandelend schiet me een oude herinnering te binnen toen ik circa 12 jaar oud was. Voetballend en ondertussen allerlei rekensommen in mijn hoofd. Voer voor psychologen wellicht. Wilde ik de chaos van een wedstrijd zo gestroomlijnd krijgen?

Een voorstelling die je zo ver terug kan krijgen in je bijna vergeten herinnering. Dat reken ik meer dan goed.

Alleen nog te zien deze zaterdag om 19.30 uur, er zijn nog een paar kaarten beschikbaar.