Simmerdeis verplaatst naar 3, 4 & 5 september 2021

Als Simmies stonden we al in de startblokken om in juni de wei in te springen, maar vanwege de huidige coronamaatregelen, stellen we dat even uit.

Elkaar ontmoeten, dat is waar Simmerdeis voor staat. Zowel het ontmoeten van elkaar als van artiesten en kunstenaars. We zijn daarom blij met de keuze om het festival te verplaatsen naar een later tijdstip in het zomerseizoen. “In de hoop, natuurlijk, dat er dan minder maatregelen van kracht zijn”, aldus artistiek leider Inge Imelman. Momenteel is het nog te onzeker of een Simmerdeis-waardige ontmoeting in juni kan plaatsvinden. Om de kans hierop te vergroten wordt Simmerdeis daarom – in nauwe samenspraak met gemeente Smallingerland – verplaatst naar 3, 4 en 5 september 2021.

Er gaan deze editie wel wat dingen anders zijn dan in de voorgaande edities. Zo zijn er geen voorstellingen op locatie. Dit betekent dat de gehele programmering in het Slingepark plaatsvindt. Ook kan het zijn dat door de coronamaatregelen er nog andere aanpassingen gedaan moeten worden. Maar gelukkig blijft er ook veel hetzelfde. Simmerdeis blijft drie dagen lang in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen staan. Een combinatie van verschillende circus- en dansvoorstellingen, bijzonder theater, goede muziek en beeldende kunst, die gezamenlijk zorgen voor een laagdrempelig festival dat vooral ook een feestje is. Een plek om elkaar te zien, te spreken, te dansen, te proosten op het leven én nieuwe ervaringen op te doen.

De komende maanden krijgt het festival zijn definitieve vorm. Via deze website en onze socials houden we jullie natuurlijk op de hoogte van het programma, maar ook van de veranderingen die dit jaar van kracht zullen zijn.