Simmerdeis 2021 gaat helaas weer niet door

Vanwege de op 9 juli afgekondigde maatregelen door het kabinet, waaronder het verbod op meerdaagse evenementen tot en met 14 augustus 2021, gaat Simmerdeis Theater- en Muziekfestival dit jaar niet door. De 14e editie die dit jaar verplaatst was naar 3, 4 en 5 september zal om deze reden pas plaatsvinden in 2022 van 23 t/m 26 juni.

Ook al vinden we het een pijnlijk besluit, het is simpelweg niet mogelijk om het leukste festival van Smallingerland veilig en verantwoord te organiseren. Eén van de kernwaarden van Simmerdeis is namelijk elkaar in groten getale ontmoeten. En de huidige maatregelen maken dat dat niet kan. Half augustus horen we meer over eventuele versoepelingen van het huidige beleid, maar voor stichting Simmerdeis zijn de financiële risico’s te groot om te blijven hopen op een wonder. Bovendien is de kans groot dat ook na 14 augustus de nodige beperkingen van kracht blijven.

We zijn teleurgesteld dat we voor de tweede keer Simmerdeis moeten laten gaan. Maar we vinden de gezondheid van medewerkers, artiesten en publiek heel belangrijk. Ons medeleven gaat uit naar alle vrijwilligers, artiesten, pachters en leveranciers die stonden te popelen om eindelijk weer te stralen op ons festivalterrein en jullie een mooi feest te bezorgen. Maar zeker ook naar jullie als bezoeker. Want wij weten dat jullie net zo goed stonden te popelen om weer naar Simmerdeis te komen.

Gelukkig komt na dit jaar gewoon weer een volgend jaar. Alle goede ideeën voor dit jaar kunnen we dus gewoon gebruiken voor de editie in 2022. Simmerdeis zal dan plaatsvinden van 23 tot en met 26 juni. Natuurlijk hopen we en gaan we er stiekem al van uit dat jij, onze trouwe festivalbezoeker, van de partij bent! Want, samen maken we Simmerdeis. Ondanks dat we dus toch nog even moeten wachten, hoopt Simmerdeis In het laatste weekend van juni 2022 er als vanouds weer te zijn!