‘Blinde Vlek was magisch!’

Assen bruiste tijdens het jeugdtheaterfestival Art of Wonder. Blinde Vlek ging er in première in de gymzaal van Pabo de Eekhorst. In samenwerking met het NNT en Station Noord heeft regisseur Maarten Smit een voorstelling gemaakt rond de technologische (r)evolutie, waarin robots en computers het menselijk leven manipuleren en soms kleineren.

Smit doet dat op eigen wijze, met veel beeld- en verbeeldingskracht, met een eenvoudig maar zeer inventief decor van bewegende gymkasten en -matten, een zelfschuivende pilon, die zijn eigen grenzen bepaalt, geweldige muziek van Radek Fedyk en sterk acrobatische acteerwerk van Kim-Jomi Fischer en de Noorse Matta Alstadseter. Ze zijn dan weer mens, dan weer robot. Je ziet het oude leven letterlijk (Willem van Lely) in het nieuwe overgaan.

Onder acrobatische toeren en in een gewiekste choreografie weet Alstadseter, die tot voor zeer kort geen woord Nederlands sprak of zelfs maar begreep, een kraakheldere tekst te produceren, ook al is ze gevouwen in de meest ingewikkelde kronkels. Het is alsof ze daadwerkelijk van Noors naar Nederlands is geprogrammeerd. Ja Blinde Vlek bevat de magie die je van Het Houten Huis mag verwachten.

 

Wil jij deze voorstelling absoluut niet missen? Koop je kaarten hier.