Programma

24 juni - Muziek

Wurdspøken

vrijdag 24 juni 21.00 uur

Wurdspøken is een gloednieuw collectief van talentvolle producers, rappers en vocalisten uit de noordelijke en oostelijke provincies van Nederland, die samen een mixtape maakten die in het teken staat van het experimenteren met meertaligheid. Binnen Wurdspøken heeft iedereen een eigen connectie met de noordelijke en oosterse streken. Die connectie levert een dynamische mix aan ervaringen op die door meertaligheid tot leven komen in spannende songs.

Wurdspøken is een collaborate collective bestaande uit Zowo, Paypie, Amaron, Babs, Jpeg Joey, Danytha, Arie, Soulitude, Alexander Moto, Obey Reilly, Qbeast en Steeby.

Wurdspøken is een back to back rollercoaster aan karakters en eigentijdse stijlen. Verwacht: energie, krachtige personages, maar ook kwetsbaarheid op z’n puurst. Iedereen brengt een eigen palet aan smaken en skills en deze eclectische mix is precies wat Wurdspøken interessant maakt. Het is daarnaast voor het eerst dat wij als artiesten uit Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen gezamenlijk aan een liveshow werken. Wurdspøken draait om de kracht van het bundelen van verschillende talen en dialecten en daarom zullen in de liveshow onze lyrics centraal staan. Bij de songs worden bijpassende visuals gecreëerd die de performance van een extra dimensie zullen voorzien.

Wurdspøken is een coproductie van De Nieuwe Oost, Cultuur Oost, Stichting Kunst & Cultuur, Popfabryk en Noordstaat. Wurdspøken komt mede tot stand met steun van de proeftuin Meertaligheid van We The North en Fonds21

logo 23 - 24 - 25 juni 2023

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd door De Lawei producties én ruim 100 vrijwilligers. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets