Programma

24 juni & 25 juni - Kids

Workshop Sjimmie de koe bouwen

zaterdag 24 juni 14.00 - 16.30 uur | zondag 25 juni 14.00 - 17.00 uur | Piramide

De kudde van Sjimmie koeien wordt steeds groter!
Tijdens de KidsGarage in De Lawei hebben kinderen een echte Sjimmie koe gemaakt van gerecycled hout. Dit hebben zij gedaan onder begeleiding van Eelke Besseling en Sebastiaan Baar. Deze Sjimmie staat nu nog op stal in De Lawei maar mag tijdens Simmerdeis weer lekker buiten grazen! Maar één koe is natuurlijk niet genoeg. Daarom wordt er op 10 juni in de wijk De Trisken aan een tweede koe gewerkt. Deze koe wordt gemaakt van (grof) vuil, dat veel in de wijk de Trisken te vinden is. Om zo samen op te ruimen, elkaar te ontmoeten en iets moois te maken.

En Simmerdeis is natuurlijk niet compleet als we daar niet met zijn allen aan een derde Sjimmie zouden kunnen werken. Dus dat gaan we doen! Kom langs en zet je knutselbrein aan.

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets