Programma

24 juni & 25 juni - Kids

Voorlees halfuurtje op Simmerdeis

De bibliotheek Drachten

In de Tuin der Zintuigen op Simmerdeis luister je naar grappige en spannende verhalen over wat je voelt, ruikt, proeft, ziet en hoort. Boe zegt de koe! En wat roept de uil? De Gulzige geit wil eens iets anders proeven dan gras. Maar van het varkensvoer, de kippenkorrels en de onderbroek van de boer wordt zij heel erg misselijk!

In het verhaal van Suzie Ruzie en de stinkvinger past opa op Suzie maar valt in slaap. Suzie speelt samen met de hond het spelletje ‘Raad eens wat je ruikt’ en houdt haar vinger onder de neus van de hond. Die valt bijna flauw van de geur! Welke geur zou dit zijn?

Of ga Eten met Nijntje. Nijntje is dol op eten! Ze neemt je mee op ontdekkingstocht naar de moestuin en de boomgaard. Samuel Levie, chef-kok én vader, bedacht speciaal bij deze verhalen eenvoudige, gezonde, voornamelijk vegetarische maar vooral lekkere recepten voor de allerkleinsten.

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets