Programma

23 juni & 24 juni - Sluisfabriek

Grondproeven

vrijdag 23 juni 20.00 uur | zaterdag 24 juni 15.30 en 20.00 uur | Sluisfabriek

TITIA BOUWMEESTER / 5ekwartier

Welkom in ons muzikale pop-up restaurant waar je kan luisteren naar het verhaal van lokale akkerbouwers en proeven van de producten van hun land. Twee acteurs kruipen in de huid van groentetelers en schetsen een actueel thema vanuit een persoonlijk perspectief. Hoe kunnen akkerbouwers verduurzamen én toch een eerlijke boterham verdienen? En welke rol speelt de consument bij de duurzame verandering?

Het artistieke team -twee acteurs, een muzikant en een chef-kok- werkten mee op het land en oogsten verhalen en lokale groente. In de voorstelling transformeren ze deze ingrediënten tot aanstekelijke muzikale scenes en culinaire vegetarische hapjes.

Een voorstelling voor iedereen vanaf een jaar of 12. Maar vooral voor grote mensen. 

Het is goudeerlijk documentair theater over een probleem dat ons allen aangaat. – Scénes 

Tickets:
€ 15,00 (inclusief culinaire hapjes)

Locatie:
Sluisfabriek, Tussendiepen 6 Drachten, ook te bereiken vanaf het pontje vanaf het Slingepark. Zorg ervoor dat je op tijd bent.

Credits
Concept, tekst, regie: Titia Bouwmeester | Spel: Rogier Schippers, Danielle van Vree | Muziek: Ben Lammerts van Bueren | Techniek: Gijs Steenbergen | Fotografie: Lucas Kemper, Marcel Molle

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets