Programma

23 juni & 24 juni - Theater

Grondproeven

vrijdag 23 juni 20.00 uur | zaterdag 24 juni 15.30 en 20.00 uur | Sluisfabriek

TITIA BOUWMEESTER / stichting 5ekwartier en karavaan festival

Op speelse en muzikale wijze belicht de voorstelling de consequenties van de Europese Green Deal. Om de klimaatdoelstellingen te halen moet in 2030 een kwart van de landbouwgrond biologisch zijn. Dat betekent dat akkerbouwers en consumenten moeten kiezen: doorgaan of omschakelen van gangbaar naar biologisch. Maar wanneer schakel je om?

De voorstelling is een geënsceneerd debat. Acteurs kruipen in de huid van akkerbouwers en gaan het gesprek aan. Hoe kun je verduurzamen en tegelijkertijd een eerlijke boterham verdienen? De muzikanten vertolken de stem van de politiek, de supermarkt en de bank, en mengen zich in het gesprek. De muzikale kakafonie van stemmen maakt onderliggende emoties voelbaar in het complexe maatschappelijke debat.

Tussendoor proef je van kleine lokale hapjes. Een voorstelling voor iedereen vanaf een jaar of 12. Maar vooral voor grote mensen. 

Het is goudeerlijk documentair theater over een probleem dat ons allen aangaat. – Scénes 

Tickets:
€ 15,00 (inclusief culinaire hapjes)

Locatie:
Sluisfabriek, Tussendiepen 6 Drachten, ook te bereiken vanaf het pontje vanaf het Slingepark. Zorg ervoor dat je op tijd bent.

Credits
Concept, tekst, regie: Titia Bouwmeester | Spel, zang, tekst: Rogier Schippers, Danielle van Vree | Muziek en compositie: Ben Lammerts van Bueren, Ted van Leeuwen| Koks: Tineke de Lange, Titia Bouwmeester, Kaman Chow, Petra Mijnders | Techniek: Gijs Steenbergen | Fotografie: Lucas Kemper, Marcel Molle

logo 23 - 24 - 25 juni 2023

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets