Programma

25 juni - Straattheater

Tall Tales Company – Square Two

zaterdag 25 juni 13.30 | 15.30 | 19.30 uur | € 5,- | startpunt Big Top Tent

Square Two is een ontdekkingsreis in de wondere wereld van codes en patronen. Van de bomen die groeien in onze straat, het huis waarin we leven, tot het levenspad wat we volgen, overal liggen patronen en codes aan ten grondslag. Tall Tales Company en beeldend kunstenaar Don Satijn onderzochten gedurende twee jaar hoe de onderliggende codes van elkaars werk zich verhouden tot de rest van de wereld. Het resultaat is een route door het Slingepark, waarin statische kunst tot leven komt in hypnotiserende levende jongleersculpturen en jongleerpatronen worden gevangen in abstracte schilderijen. Square Two is een visuele voorstelling die je met een compleet nieuwe blik laat kijken naar jongleren, beeldende kunst en je eigen omgeving.

OVER SQUARE TWO

Square Two is een artistiek experiment op het snijvlak van circus en beeldende kunst. Een samenwerking tussen Tall Tales Company en beeldend kunstenaar Don Satijn. In Square Two onderzoekt het gezelschap de onderliggende codes in hun eigen kunstvormen. Jongleerpatronen worden vrijwel altijd gecreëerd vanuit Siteswap, een uit wiskundige cijferreeksen opgebouwde taal. Ook de abstracte geometrische werken van Satijn zitten vol codes, magische vierkanten en verborgen boodschappen. Waar bedrijven en wetenschappers druk bezig zijn om ons leven terug te brengen tot algoritmes en codes bewandelt Tall Tales Company de omgekeerde route. Vanuit codes wordt nieuw bewegingsmateriaal gecreëerd, om vervolgens tot leven te komen in een match met de architectuur, publieke ruimte en ons gevoelsleven.

logo 23 - 24 - 25 juni 2023

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd door De Lawei producties én ruim 100 vrijwilligers. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets