Programma

26 juni - Simmersnein

Simmersnein

13.00 - 17.00 uur

De zondag van Simmerdeis, is al sinds jaren dé familie-doe-dag van het festival. Het park is gevuld met dansgroepen, muzikanten en theatrale activiteiten. Er zijn presentaties en optredens van groepen en organisaties uit Drachten en omgeving. Kom zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur langs en laat je verrassen door alles wat Drachten te bieden heeft.

13.00-13.30 Muziekschool OpMaat
13.00 uur  Drumschool Drachten  
13.15 tot 14.00 uur CMV Crescendo Orkest Drachten
13.30  Rappers van Ritmo Caliente & Esther en Sander
14.10 – 14:20 uur Mees vanuit Leen een Fries  
14.10 uur Drumschool Drachten 
14.30 – 15.00 Dansstudio Drachten
15.00 – 15.40 DJ Frank + skateworkshop
15.00 – 16.15 De Bigbdand Drachten
15.40 – 15.50 Angela Arendonk dansschool
15.50 – 16.20 Bewegingscentrum Drachten
16.20 – 17.00 Het Talant Koor Buitengewoon 
16.20 – 17.00 DJ Frank + skateworkshop

𝗗𝗼𝗼𝗿𝗹𝗼𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗱𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗱𝗮𝗴 𝘇𝗶𝗷𝗻 van 13.00 – 17.00 uur 👇

De gemeentedichter van Smallingerland Katherine van der Velde. Op het terrein vind je vandaag ook Bloedserieus. Elzer Educatie geven je een kijkje in de musicalwereld. Corina Lascher laat haar leerlingen van het podium proeven en geeft verschillende zang en pianoworkops. En als laatste geeft Sportbedrijf Drachten vandaag meerdere sportclinics.

Welke groepen kun je allemaal zien tijdens Simmersnein? Sowieso degene die je hieronder vindt.

 • Angela van Arendonk en dansers
  Angela van Arendonk treedt op met haar dansgroepen @ Simmerdeis. Naast dat zij zorgen voor veel dansplezier op het festival geven zij ook een preview van de Dance Camp Theatervoorstelling.
 • Drumschool Drachten
  Simmersnein en Drumschooldrachten, al jaren een mooie combinatie met succesvolle optredens samen met de skaters en KONEKTO, een bijzondere combinatie van dans, slagwerk met medewerking van asielzoekers uit het AZC. Ook dit jaar zijn we weer van de partij en wat we gaan doen blijft een verrassing!
 • Ritmo Caliente
  Is de rapgroep uit Drachten bestaande uit Ella Walicka, Jorino Damoen, Sabri Ifrassan en Gregory Madriro. Rappen over hun leven en gevoel is hun Passie!M.O.S. jongerenwerk in samenwerking met MDT geeft Ritmo Caliente de ruimte om hun talent te ontplooien doordat ze gebruik mogen maken van de studio in het wijkcentrum de Kouwe.  Daarnaast heeft Ritmo Calliente een performance workshop gevolgd om te mogen rocken op het podium van Simmerdeis!!“Ela is begonnen met rappen op haar 13 de, door MDT en het jongerenwerk heeft ze kans om haar raps op te nemen in de studio. Ela is super Excited om op te treden op Simmerdeis!!!
 • BigBand Drachten
  Deze enthousiaste bigband formatie bestaat alweer 40 jaar. Wij spelen van Jazz tot hedendaagse populaire pop- dans- en sfeermuziek. Al bijna 15 jaar onder muzikale leiding van Jelle Visser uit Beetsterzwaag, maar aan deze samenwerking komt een einde. Zondag 26 juni wordt het afscheidsconcert van Jelle met Bigband Drachten maar samen zullen we nog één keer spetteren op Simmersnein 2022.
 • DJ Frank
  DJ Frank draait Trance en Techno en op Simmersnein draait hij 2 sets. Eén om 15.00 uur en één om 16.20. Tijdens zijn muziek, die hij laat horen op de skatebaan, kun je meedoen met een skateworkshop. 
 • CMV Crescendo Drachten
  Het C orkest van CMV Crescendo Drachten bestaat uit leerlingen die al ongeveer een jaar muziekles hebben. In het C orkest kan alvast ervaring worden opgedaan in het musiceren in een harmonie orkest, om te zijner tijd door te stromen naar het B-orkest. Het orkest staat onder leiding van Mariska Boneschankser. 
logo 23 - 24 - 25 juni 2023

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd door De Lawei producties én ruim 100 vrijwilligers. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets