Programma

23 juni - Muziek

Orchestre Partout

Vrijdag 23 juni 21.00 uur | Mercurius

Muziek is een taal die verbindt, ongeacht afkomst, cultuur en taal. Vanuit dit idee startte Orchestre Partout, in samenwerking met De Lawei, in 2022 een muziekwerkplaats in het asielzoekerscentrum in Drachten. Muzikanten uit alle delen van de wereld repeteren er wekelijks en werken toe naar een familieconcert op 29 oktober in De Lawei, waar verschillende muzikale werelden samen komen. Ruim veertig muzikanten en zangers presenteren (liefdes)liedjes uit de hele wereld; gezongen in het Fries, Arabisch en het Chinees. Van kleine liefdesliedjes tot aanstekelijke dansmuziek; dit belooft een feestelijke middag te worden met veel onverwachte muzikale ontmoetingen.  

Op Simmerdeis kun je alvast kijken naar een feestelijk voorproefje van dit  familieconcert. Zien we je daar? 

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets