Programma

23 juni - Dans

Life is short. Buy that dress.

Vrijdag 23 juni | 20.00 & 22.00 uur | Graasweide

Directie & Co

Life is short. Buy that dress. is een beeldende danstheatervoorstelling over wegwerpkleding, over ikikik! en overconsumptie met een enorme berg textiel in de hoofdrol. Een verhaal over de hang naar schoonheid, gezien en verteld door de kleren van deze wereld. De wereld verdrinkt de wereld in onze kleren die worden weggegooid.Een gigantisch kledingoverschot komt tot leven in Life is short. Buy that dress.Het wordt gestapeld, vliegt door de lucht, vermenigvuldigt zich, in zakken gepropt, georganiseerd, getrokken, gescheurd, gedragen, geidoliseerd, gedoneerd en afgedankt. Waarbij de vrouw zelf er ook niet zonder kleerscheuren vanaf komt.

Directie & Co is een danstheatercollectief uit Amsterdam bestaande uit dansers en fysieke spelers, en geleid door choreograaf en regisseur Yvonne van den Akker.Centrale focus is het maken van onconventioneel danstheater met sublieme visuals voor festivals en locatie.

Credits

Choreografie: Yvonne van den Akker | Dans: Kahrin Gramelsberger, Andrea Beugger, Ireen Kurvers, Rozemarijn de Neve, Yvonne van den Akker, Kim Loing of Batja ten Kortenaar | Dramaturgie: Martijn Vorstenbosch | Geluid: Jeffrey van Haarlem

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets