Programma

23 juni - Muziek

L’Chaim

Vrijdag 23 juni | 23.30 uur | Black

L’Chaim maakt muziek die leunt op Oost-Europese tradities, en interpreteert deze op geheel eigen en energieke wijze. De band begon in 2006, en bestaat uit zeven muzikanten uit Nederland, Syrië, Turkije en Italië. Met een achtergrond in de klezmer, Balkan, zigeuner, pop, jazz, Perzische en Arabische muziek creëren zij een verfrissende en dansbare mix.

Beide albums “Gipsy Trouble” (2011) en “Animal Bazaar” (2015) laten de diversiteit van de band goed horen. Er wordt in acht talen gezongen en de liedjes variëren van levendige polka tot melancholische liedjes. Met hun energieke liveshow krijgen ze elk publiek aan het dansen en ze zijn experts geworden in het maken van feestjes, zowel op straat als op het podium.

Hoewel de bandnaam voor sommigen suggestief kan zijn, hebben noch de band noch haar leden politieke of religieuze motieven en respecteren zij het muzikale erfgoed van de Balkan en het Midden-Oosten. Muziek is muziek en L’Chaim is hier om te entertainen.

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets