Programma

23 juni & 24 juni & 25 juni - Beeldende kunst

Haak-incafe

Vrijdag 23 juni 17.00 - 21.00 uur | zaterdag 24 juni 17.00 - 21.00 uur | Zondag 25 juni 13.00 - 17.00 uur | Piramide

Haak jij in bij het maken van ‘De Droomdeken’ van Drachten? De interactieve installatie van textiel vormgeefster en theatermaker Mariken Biegman zorgt tijdens Simmerdeis voor een grote droomdeken gemaakt uit heel veel gehaakte bloemen. En jij kan er voor zorgen dat de bloemenzee van de droomdeken groter en groter wordt. Je kan bloemen haken en inleveren op Simmerdeis of op Simmerdeis gezellig een steekje meehaken.

De wollen ‘droomdeken’ van gehaakte bloemen lag afgelopen januari al op een bed in De Lawei, en wordt tijdens Simmerdeis omgetoverd tot een groot picknick-plaid. Mariken droomt ervan om met haar ‘droomdeken’ mensen met elkaar te verbinden. ‘Een manier om dat te doen, is om mensen samen iets te laten maken en elkaar te ontmoeten. Het gezamenlijk haken aan een droomdeken van bloemen is een fijne manier om in stilte bezig te zijn, je gedachten te laten gaan en die misschien met elkaar te delen.

“Stel je toch eens voor dat het lukt om met heel veel verschillende mensen een reusachtige droomdeken te maken van gehaakte bloemmotieven! Alle mensen die meedoen mogen zelf de kleuren kiezen, de vormen en de grootte van de bloemen. Zoveel diversiteit samengevoegd tot een groot geheel, dat is toch prachtig?”

Er zijn een aantal momenten waarop we gezamenlijk gaan haken op Simmerdeis, er liggen bolletjes wol en haaknaalden, zodat iedereen mee kan doen. tijdens het maken kunnen we elkaar vertellen over onze dromen, maar je kunt tijdens het maakproces ook lekker wegdromen. Er is ook de optie om thuis aan de slag te gaan, we haken de gemaakte bloem(en) dan later aan. Hoe de bloemen eruit moeten zien lees je hieronder.

Bloemen haken
Groot, klein dik of dun, alles mag!
Maar: liefst van 1 of maximaal 2 kleuren.

Inhaakmomenten
Vrijdag 23 juni tussen 17.00 – 21.00 uur
Zaterdag 24 juni tussen 17.00 – 21.00 uur
Zondag 25 juni tussen 13.00 – 17.00 uur

Ga je thuis aan de slag?
Lever jouw bloemen dan in bij de Piramide op Simmerdeis

Restjes
Heb je (restjes) bolletjes wol/katoen over die we mogen gebruiken? We ontvangen ze heel graag. Ook deze kun je inleveren bij De Piramide op Simmerdeis.

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets