Programma

25 juni - Muziek

Fries Project Orkest i.s.m. The New Life Choir – De Immigrant

zaterdag 25 juni 14.30 uur | De Sluisfabriek | € 10,-

De Immigrant is een voorstelling van het Fries Project Orkest in samenwerking met het uit Syriërs bestaande The New Life Choir uit Groningen. Deze productie is een initiatief van Frans Vermeerssen en Lily Lanser en laat zien in woord, beeld, dans en muziek dat immigratie van alle tijden is doordat mensen als gevolg van armoede en oorlog op zoek gaan naar een beter bestaan. De oorlog in Oekraïne maakt deze voorstelling weer pijnlijk actueel.

Inspiratiebronnen voor dit project zijn: de film The Immigrant van Charlie Chaplin, de hedendaagse vluchtelingenstroom vanuit Syrië naar Europa en de verhuizing van paupers naar de Koloniën van Weldadigheid in Drenthe. Dirigent en componist Frans Vermeerssen uit Sneek heeft voor dit project nieuwe muziek geschreven, die wordt uitgevoerd door het 25-koppige Fries Project Orkest en het New Life Choir uit Groningen. Met deze muziek als uitgangspunt heeft Frits Boersma een montage gemaakt van historische filmbeelden van onder anderen de paupers, met daarbij filmopnamen van dansers Thomas Krikken en Shara Maaskant. Roeli Walraven heeft (lied)teksten geschreven en bijgedragen aan de regie van deze voorstelling.

Het Fries Project Orkest hoopt dat deze productie een steun in de rug is voor al die mensen die huis en haard hebben moeten verlaten en voor diegenen die zich hun lot aantrekken.

logo 23 - 24 - 25 juni 2023

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd door De Lawei producties én ruim 100 vrijwilligers. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets