Programma

24 juni - Muziek

Fred Goverde

vrijdag 24 juni 22.00 uur

Fred Goverde en zijn band leveren prikkelende Nederlandstalige poëzie met een flinke dosis garagerock-attitude. Als The Hives, maar dan in je moerstaal. Als The Dandy Warhols, maar dan niet stoned. Met titels als Je Mag Best Weten Dat Ik Nooit Aan Je Denk en Huismus Straatkat Kutwijf.
Overal waar de heren spelen, bevestigen ze hun reputatie als indrukwekkende liveband. Uitgeput, bezweet en met een lach van oor tot oor zwaait Goverde zijn publiek uit.

Een aanpak die zijn vruchten af begint te werpen: Zo was Frits Spits (De Taalstaat, NPO2) al zeer te spreken over “de speelse teksten” van de jonge songwriter en is de band dit jaar geselecteerd voor de Popronde en talententraject Hit The North. 3voor12 Groningen sloeg de spijker op zijn kop toen ze hun recensie van goovurduh afsloten: “Fred Goverde? Die wil ik live zien!”

logo 23 - 24 - 25 juni 2023

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd door De Lawei producties én ruim 100 vrijwilligers. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets