Programma

24 juni & 25 juni & 26 juni - Beeldende kunst

Erik de Boer – Horizon 21

vrijdag 24 juni 17.00 - 23.00 uur | zaterdag 25 juni 13.00 - 24.00 uur | zondag 26 juni 13.00 - 17.00 uur

Tijdens Simmerdeis werkt kunstenaar Erik de Boer aan een groot landschapschilderij getiteld: Horizon 21. Dit kunstwerk groeit van recyclebaar afval. Hoe meer er wordt gerecycled, hoe voller en levendiger het landschap wordt. Met verfrestanten en afgedankte kwasten komt dit werk tot stand. En dan is het maar net hoe dicht op- of hoe ver, je van de feiten wilt staan. Van dichtbij zie je afvalmateriaal, van veraf een schilderij.

Ook jij kunt bijdragen aan het schilderij en invloed hebben op dit werk door verfrestanten in te leveren bij de verfbakken bij de ingangen van het Simmerdeis festival. Naast invloed op het schilderij heb je dan ook meteen invloed op de natuur en het milieu!

Het werk en de maker
Kunstenaar Erik de Boer is een geboren en getogen Fries die zich van jongs af aan al sterk verbonden voelt met het landschap en de natuur. Hij wil zich zo goed en zo veel mogelijk uiten in zijn werk, maar wel met het achterlaten van een zo’n klein mogelijke voetafdruk. Hij werkt alsmaar meer met afval- en restproducten, zowel in zijn beelden als schilderijen. Het gebruik van afgedankte materialen is voor hem een urgentie voor een groenere wereld en bewustmaking bij de medemens voor nu en de toekomst. De wereld zit vol materialen om kunst mee te maken. Het ligt en drijft zelfs op plaatsen waar het niet hoort. Voor kunst hoeft geen nieuw materiaal gemaakt te worden. Dat zorgt namelijk direct voor nog meer afval.

logo 23 - 24 - 25 juni 2023

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd door De Lawei producties én ruim 100 vrijwilligers. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets