Programma

24 juni - Straattheater

Compagnie krak – BankContact Invasie

Zaterdag 24 juni | 14.30 - 17.00 uur | in en om Slingepark

In deze popup performance trekt Compagnie krak samen met 10 personen de stad in met een bank onder de arm. Onderweg nodigen zij toevallige voorbijgangers uit om samen met hen een bankje te bouwen en er op te zitten. Er ontstaat een gesprek. We luisteren, we geven aandacht, we zijn aanwezig. Op het einde van elke ontmoeting nodigen we die persoon uit om naar het slotmoment te komen later die dag. Na elke ontmoeting nemen we ons bankje terug onder de arm en gaan opnieuw op stap. 

Zo verspreiden 10 bankdragers zich gedurende een 2-tal uur doorheen de stad op zoek naar verbinding, naar verstilling. Op het einde van de performance komt iedereen samen op het afgesproken punt: de bankdragers en de bankzitters. Toevallige omstaanders zijn ook welkom. Met alle banken vormen we een grote tafel waaraan we samen plaatsnemen. Met woorden, muziek en een glas toosten we op de schoonheid van de kleine ontmoetingen en het leven. Na een half uurtje wordt alles opgeruimd en gaat iedereen zijn eigen weg.

Idee: Dieter Missiaen en Els Degryse Artiest: Dieter Missiaen | Tekst: Els Degryse / Kommil Foo viool: Anna Buevich // Anouk Snack | Met de steun van Perplx, Miramiro en CirkLabo.

Veel dank aan Craig Weston, Sander Decuyper, Stef De Blieck, Marec Zeg- hers, Michael Minjauw, Lowie Vandenberghe (House Of Time Brugge), Gwendolien Sabbe, Martine Linaer-Gijsen, Tanja Ruiter, Uitwijken – Brugge Plus, Te Gek!?, CC De Spil Roeselare, CC De Steiger Menen, Centre des arts de Rue – Ath, L’attitude 50, Oerol theatre festival en alle bankdragers.

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets