Programma

24 juni & 25 juni - Muziek

BROEI – Studio GILA 

BROEI is dé plek voor jonge makers van 12 tot 22 jaar, waar zij het podium pakken om hun eigenzinnige ideeën en plannen tot uitvoering te brengen. Van voorstelling tot film, van concert tot stand-upcomedy. Op Simmerdeis nemen vijf jonge makers je mee in hun gedachten over de vraag: ‘Hoe gaan we om met elkaar en de wereld en welke plaats heb ik daarin?’ Ze werken op Simmerdeis in een open werkplaats in de Sluisfabriek, waar je ooggetuige bent van hun maakproces. Daarnaast vindt er op zaterdag drie keer een BROEITALK plaats, waarin de makers hun tussenresultaten presenteren aan publiek en dieper op hun onderwerpen ingaan. Op zondag geven de makers korte presentaties op de BROEISTAGE.

Studio GILA  

Studio GILA heeft hun wortels in de urban- en hiphopscene en bestaat uit twee muziekproducers. Vanuit het hele land weten artiesten hen al te vinden. Voor Simmerdeis roepen ze jonge artiesten in spé op hun werk aan hen te laten horen. Drie artiesten nemen in de Sluisfabriek een nieuwe eigen track op met Studio GILA. Tijdens de BROEITALK en op de BROEISTAGE zijn de opnames te horen. Op gezette tijden (zie tijden bij de studio) is er voor publiek de kans om mee te doen tijdens een open studiosessie. Hoe kunnen de lyrics nog sprekender en wat moet er gebeuren om de beats nog lekkerder te laten knallen?

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets