Programma

24 juni & 25 juni - Beeldende kunst

BROEI – Fardau Nijboer 

BROEI is dé plek voor jonge makers van 12 tot 22 jaar, waar zij het podium pakken om hun eigenzinnige ideeën en plannen tot uitvoering te brengen. Van voorstelling tot film, van concert tot stand-upcomedy. Op Simmerdeis nemen vijf jonge makers je mee in hun gedachten over de vraag: ‘Hoe gaan we om met elkaar en de wereld en welke plaats heb ik daarin?’ Ze werken op Simmerdeis in een open werkplaats in de Sluisfabriek, waar je ooggetuige bent van hun maakproces. Daarnaast vindt er op zaterdag drie keer een BROEITALK plaats, waarin de makers hun tussenresultaten presenteren aan publiek en dieper op hun onderwerpen ingaan. Op zondag geven de makers korte presentaties op de BROEISTAGE.

Fardau Nijboer 

Fardau Nijboer is een multitalent en richt met tekst en beeld een ruimte in op Simmerdeis.  Als speler heeft ze al onderzocht hoe je een verhaal vertelt. Haar liefde voor schrijven ontwikkelt zich in de tussentijd ook steeds verder. Na de zomer begint Fardau aan haar studie autonoom beeldend kunstenaar. Op Simmerdeis heet ze het publiek in de Sluisfabriek welkom in haar interactieve audio-installatie.

logo 28 - 29 - 30 juni 2024

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd en er werken naast ons vaste team ruim 100 vrijwilligers mee. Drie dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

koop tickets