Huisregels & algemene informatie

Sfeerbeheer

Sfeerbeheer staat garant voor een prettige sfeer op het festivalterrein in samenwerking met professionele beveiligingsbedrijven. Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van beide groepen. Indien de organisatie van Simmerdeis oordeelt dat je gedrag ongewenst is, kan je de toegang tot het Simmerdeisterrein worden ontzegd. Bij strafbare feiten word je ten alle tijden overgedragen aan de politie en zal er aangifte worden gedaan.

 

Verboden voorwerpen

De volgende zaken mogen niet worden meegebracht naar het festivalterrein en worden in beslag genomen wanneer deze gevonden worden: drink- en etenswaren, drugs, lachgaspatronen, glaswerk, flessen, blik, vuurwerk, (vuur)wapens, gevaarlijke voorwerpen,  spuitbussen of –flessen.

 

Alcohol & drugs

Alcohol wordt alleen geschonken aan personen boven de 18 jaar (op vertoon van ID bewijs) en het doorgeven van alcohol aan minderjarigen wordt niet getolereerd.

Je mag niet handelen in drugs of lachgas of in bezit zijn van drugs of lachgas op het festivalterrein. Drugs, lachgas en zelf meegenomen alcohol is verboden en wordt bij controle ingenomen. Beveiliging is bevoegd tassen te controleren op bovenstaande middelen.

 

In beslag genomen voorwerpen

Zaken die niet zijn toegestaan op het festivalterrein worden in beslag genomen en ben je definitief kwijt. Indien nodig worden ze samen met jou overgedragen aan de politie.

 

Wildplassen

Wildplassen is niet toegestaan en de politie deelt hiervoor bekeuringen uit. Er zijn voldoende toiletvoorzieningen op het festivalterrein aanwezig op diverse plekken.

 

Foto’s en opnames

Op de muziek en optredens van de artiesten is het beeld- en geluidsrecht van toepassing. Het maken van beeld- en geluidsopnames door bezoekers is niet toegestaan, fotograferen mag alleen met camera’s zonder verwisselbare lens en mobiele telefoons. Op Simmerdeis kunnen foto’s of opnamen gemaakt worden door journalisten ten behoeve van reportages op internet of in traditionele media. Een perskaart, aan te vragen bij de organisatie van Simmerdeis, is hiervoor noodzakelijk.

 

Kinderen

Kleine kinderen zijn van harte welkom bij de voorstellingen waarvoor ze binnen de leeftijdsgrens vallen. Het personeel kan te jonge kinderen toegang tot een voorstelling weigeren.

 

Huisdieren

Huisdieren zijn gedurende het hele festival niet toegestaan in het Slingepark en bij locatievoorstellingen.

 

Tijdens de voorstelling

Tijdens de voorstelling mag er niet gegeten, gedronken en gerookt worden. Bovendien dient je mobiele telefoon uit te staan, zodat de spelers en medebezoekers niet gestoord worden. Na aanvang van de voorstelling kun je niet meer naar binnengelaten worden. Kom dus op tijd!

 

Mindervaliden

Sommige voorstellingen zijn minder goed toegankelijk voor rolstoelen en mensen die slecht ter been zijn. Omdat we graag willen dat iedereen Simmerdeis kan beleven, vragen we je om bij de kaartverkoop al aan te geven wat mogelijke beperkingen zijn. De organisatie van Simmerdeis gaat dan op zoek naar een oplossing.

 

Eigen risico

Het betreden van het festivalterrein en het bijwonen van de optredens is geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie van Simmerdeis is op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade ontstaan aan bezoekers en/of eigendommen van bezoekers.

 

Regen en kou

Het kan voorkomen dat een voorstelling door slechte weersomstandigheden wordt uitgesteld of wordt verplaatst naar een binnenlocatie. Wanneer een voorstelling na ruim de helft spelen, wordt stopgezet, dan wordt er geen geld teruggegeven.

 

Duurzaamheid

We proberen Simmerdeis zo duurzaam mogelijk te organiseren. Jij kan daaraan bijdragen door je afval netjes in de vuilnisbakken te gooien en niet op de grond. Gooi ook je sigarettenpeuk in de daarvoor bestemde asbakken.

 

Verloren en gevonden voorwerpen

Alle gevonden voorwerpen worden tijdens het festival verzameld bij de infobus naast de hoofingang op het Slingepark. Na afloop van het festival worden gevonden voorwerpen naar Schouwburg De Lawei gebracht – (0512) 33 50 00.

 

Klachten

We proberen het festival zo te organiseren dat er zo min mogelijk overlast is voor omwonenden. Mochten er toch problemen zijn, dan kun je ons bereiken via: (0512) 33 50 56.