routebeschrijving

 

Simmerdeis is zowel met fiets, auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Een aantal voorstellingen vinden plaats op een andere locatie dan het Slingepark. Kijk daarom goed naar de locatie, zie hieronder routebeschrijvingen naar het Slingepark en andere locaties waar voorstellingen spelen.

Locatie Slingepark

Vanuit de richting Groningen/Heerenveen (a7)
Neem afrit 29 Drachten Centrum richting De Haven. Vervolg de Zuiderhogeweg door op de eerstvolgende rotonde rechtdoor te rijden (tweede afslag). Ga na 800 meter bij de stoplichten rechtsaf naar de Gauke Boelensstraat. Sla na 100 meter rechtsaf, je rijdt het parkeerterrein op. Bekijk hier de kaart.

Vanuit de richting Leeuwarden (Wâldwei n31)
Neem afrit Drachten Centrum richting De Haven, sla aan het eind van de afrit rechtsaf. Volg de Noorderhogeweg door op de eerstvolgende rotonde rechtdoor te rijden (tweede afslag). Ga bij de volgende vier rotondes steeds rechtdoor. Bij de daaropvolgende stoplichten linksaf slaan richting VV Drachten. Sla na 200 meter rechtsaf, je rijdt het parkeerterrein op van VV Drachten. Bekijk hier de kaart.

Openbaar vervoer
Alle bussen naar Drachten stoppen op busstation Van Knobelsdorffplein. Vanaf hier is het ongeveer 10-15 minuten lopen naar het festivalterrein. Loop vanaf het busstation richting De Lawei. Volg de Gauke Boelensstraat die rechts langs de Lawei loopt. Steek na 1 kilometer de kruising rechtdoor over. Na 100 meter bevindt het Slingepark zich aan je rechterhand. Via www.9292.nl kun je makkelijk en snel je reis plannen.

Parkeren
Tijdens het festival vragen wij je een parkeerplek te zoeken bij VV Drachten (Gauke Boelenstraat 101). Hier zijn voldoende parkeerplaatsen. Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer 5 minuten lopen naar het festivalterrein. Tijdens de openingstijden van Simmerdeis rijdt er bovendien een gratis taxi (Simmershuttle). Parkeer zeker niet in de woonwijk De Drait, dat is wel zo vriendelijk voor de buurtbewoners. Nog makkelijker is het om op de fiets te komen, er zijn meerdere fietsenstallingen op het park.

Locatie theater

Naast allerlei activiteiten in het Slingepark vinden er op verschillende locaties buiten het park toneelstukken plaats.