Simmerdeis kiest voor recycle bekers

Hoera, er is een verbod op wegwerpplastic! Daar weten we bij Simmerdeis wel raad mee.

Dat plastic niet altijd duurzaam is weten we bij Simmerdeis heel goed. Elk jaar veegt het team zich na de festiviteiten een ongeluk om het gras weer te zien. Het resultaat mag er dan zijn, er verdwijnt wel ontzettend veel plastic in de afvalbak. Dat kan ook anders. Daarom is er besloten om vanaf dit jaar met harde plastic bekers te gaan werken die op het festival de komende jaren worden hergebruikt.

Dit betekent dat je bij het halen van je drankje eenmalig een half muntje betaalt voor de beker die je mee krijgt wanneer je een drankje bestelt. Dit halve muntje is de borg die je bij inlevering van de beker in de vorm van een muntje weer terug krijgt. Of je bestelt gewoon nog een drankje. Proost.

En naast het feit dat de bekers ontzettend duurzaam zijn staat er ook nog eens een toffe plaat op. Dus wil je de beker meenemen naar huis? Voor een half muntje is ‘ie van jou.

Op deze manier dragen we samen bij aan een duurzamer milieu.

 

P.S.
Dat halve muntje wat je over houdt mag je bij infobus weer inleveren voor geld.

Of: steun een goed doel en kies met je beker welk doel je wilt steunen. Dit jaar kun je kiezen uit Simmerdeis, Warchild en het KWF

Wil je meer lezen over het plastic verbod? Klik dan hier