Het Jerrie Journaal – Simmersnein

Rond een uur of twee loopt het park weer vol.  Het is een aaneenschakeling van activiteiten en voorstellingen voor jong en oud.

 

Het Lân fan Taal trekt de aandacht, er staan tafeltjes opgesteld met daarop typemachines, er wordt driftig getypt en de uitkomsten worden op een prikbord geplaatst. De openhartigheid van de teksten springen in het oog en het schrijftalent spat er hier en daar vanaf. Jullie reporter hoort een koor zingen, krijgt een aankondigingsfolder van Fries toneel in zijn handen gedrukt en ziet te veel om op te noemen.

 

De hoofdroute door het park is net een veerboot. Heen en weertjes komen voorbij. Simmerdeis vrijwilligers komen weer tot leven na inspannende dagen en hier en daar een afterparty. Wat dat betreft zijn vier dagen genoeg. Aan de andere kant zou een Simmerdeis maand nog te kort zijn.

 

De avond komt er al weer aan. We weten wat dat ons gaat brengen. Een fijn samenzijn in de Simmerdeis zon met muziek, oude en nieuwe vrienden èn herinneringen om nog de hele zomer te koesteren.

 

Schrijf het alvast in de agenda: van 27 tot en met 30 juni 2019 is het weer tijd voor Simmerdeis. Tot volgend jaar!