Het Jerrie Journaal – Simmerdeis en dat is het; zomer!

Een festival heeft baat bij mooi weer, dat zit helemaal goed deze editie. De donderdagavond is drukker dan ooit.

 

We starten de avond bij de vijverbar. Hoe voor de hand liggend, de vonk slaat over. Ook al zijn ze achteraf niet tevreden met hun Embarrassment Madness cover, ze staan er, zijn energiek, muzikaal en hebben gezien hun leeftijd tijd genoeg om nóg beter te worden. Fonk is de naam. We spreken kort met frontman Chris Eubers. Hij is een singer-songwriter, zijn composities zijn nu al tof en we denken dat hij nog veel beter gaat worden. Het wordt bevestigd, zijn maatje schrijft de teksten en verraadt de liefde voor Spinvis. Het is geen top 40 band maar dat is ook niet het doel. Tijdens het laatste nummer laat Chris horen hoe je een gitaarsolo speelt.

 

Op het grote podium is ondertussen Sue The Night van start gegaan. Ze merken dat Simmerdeis nog op gang moet komen. De eerste avond en meer van dit soort excuses. Hier valt wat te veroveren. Ze spelen met souplesse en weten bij elk nummer het publiek dichter bij het podium te krijgen. Jullie Simmerdeis reporter hoort duidelijk zanglijntjes van de Sundays, een jaren ’80 gitaarbandje die nog Engelser klonken dan menig BBC nieuwslezeres.

 

De zon schijnt zijn laatste stralen. Op de graasweide links van het podium weten bezoekers de laatste mee te pikken. Er is actie over het hele Simmerdeis terrein, er wordt gewandeld, gekletst, herinneringen opgehaald en de hoop uitgesproken op een geweldig Simmerdeis weekend.

 

En geweldig wordt het.