Straf - Polderpolka

informatie

speelt op:
donderdag
22:00 uur
gratis
locatie: vijverbar

over de voorstelling

Het circus Jeroen Bosch in een vrolijke polonaise op het dek van de Titanic.” Dat is Straf in een notendop. De Bossche band Straf speelt een mestizo à la Mano Negra en Les Negresses Vertes, geïmporteerd naar het geografische én muzikale midden tussen Rowwen Hèze, de Kift en Jacques Brel.

 

Straf bestaat uit zeven gepokt en gemazelde muzikanten die hun muziek het liefst omschrijven als ‘polderpolka’: feestelijke, liederlijke en energieke Nederlandstalige-elektro-akoestische-postpunk-fanfare-ska-folk-‘n-roll-met-een-zwart-randje. Aanstekelijk, oorspronkelijk en diep gepassioneerd speelt Straf hun Brabantse wereldmuziek tot iedereen aan boord meedeint in het dansend oog van de storm. Straf weet dat er in de reddingssloep geen plaats voor iedereen zal zijn, maar voor de overblijvers speelt Straf vol overgave door – tot de allerlaatste doodskreet is weggestorven.

 

Straf is actief sinds 2005 en weet met hun zelfgeschreven, tegendraadse liedjes keer op keer een overweldigende indruk achter te laten. Straf voelt zich bij uitstek thuis op het festivalpodium. Elk optreden opnieuw bewijzen ze dat ze zelfs het meest stugge publiek na enkele nummers voor hun feestje kunnen winnen.