Solo - NNO

informatie

speelt op:
zaterdag
20.00 uur
gratis
locatie: Piramide

over de voorstelling

Het Noord Nederlands Orkest is een van de bekendste symfonieorkesten van Nederland. De musici zijn afkomstig van overal ter wereld, waardoor het orkest bijna vijftien nationaliteiten en even zoveel talen kent. Waar het normaal gesproken gaat om het creëren van een symfonie tussen deze musici, focust ‘Solo’ juist op het individu. Want wie zijn eigenlijk die mensen die in een orkest spelen? Musici uit Japan, Spanje, België, Duitsland, Portugal, Frankrijk en Engeland laten hun instrument deze keer staan en vertellen hun persoonlijke verhaal in elk een korte solo. Geschreven door drie talentvolle schrijvers en geregisseerd door de theatermakers Skoft&Skiep.

 

Solo is onderdeel van het Lân fan Taal

 

Solo is een project van Lân fan taal, Explore the North en Noord Nederlands Orkest. In samenwerking met Skoft&Skiep, Station Noord, Oerol Terschelling, Tryater, Wintertuin/De Nieuwe Oost en Grand Theatre.

 

Het Lân fan Taal komt dit jaar naar Simmerdeis met De Taalkaravaan. De wereld wordt steeds meertaliger en diverser. Aan de ene kant maken mensen zich los van hun omgeving maar tegelijkertijd blijft er een verbinding door de taal die ze spreken. Wat is vertrouwd en wat is nieuw?