De Popfabryk / Up North

informatie

speelt op:
donderdag
vanaf 19.00 uur
vrijdag
vanaf 17.00 uur
zaterdag
vanaf 14.00 uur
zondag
vanaf 13.00 uur
gratis
locatie: Sluisfabriek

over de voorstelling

Tijdens deze editie van Simmerdeis verandert de Sluisfabriek in een interdisciplinair laboratorium waarin experiment de boventoon voert. Dompel je onder in cultuur in de breedste zin van het woord. Van muziek, installaties en kunst tot theater en performances: laat je verrassen door jonge noordelijke cultuurmakers die zich bewegen binnen de urban- en popcultuur.

 

Wat staat er op het programma?
Geert van der Velde speelt: Somnium
do 27 juni 22.00 uur
vr 28 juni 22.00 uur
Entree: 5,40 / 2 consumptiemunten

 

En meer:

 

Locatie

Sluisfabriek
Tussendiepen 6, Drachten
6 minuten fietsen vanaf het Slingepark

 

Of steek over met de pont!

vr 28 en za 29 juni van 18.30 – 23.00 uur
zo 30 juni 12.30 – 18.00 uur

 

Het programma is samengesteld door de Popfabryk en Up North.

 

Up North is een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke cultuurmakers in de urban- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen. Hierbij wordt een brede definitie gebruikt van urban- en popcultuur die alle kunstvormen raakt. Urban- en popcultuur zijn discipline-overschrijdend en verbindend. Het gaat hierbij om een opzettelijke vermenging en onderlinge confrontatie van verschillende kunstvormen, zoals bijvoorbeeld muziek, dans, poëzie, spoken word, vormgeving, fotografie, film, multimedia, design, mode en theater.

 

Up North combineert expertise, netwerken, draagvlak en disciplines in een consortium bestaande uit de Popfabryk, Urban House Groningen, Garage TDI, Friesland Pop, POPGroningen, Kunst & Cultuur Drenthe en Keunstwurk. Gezamenlijk zetten we de schouders onder duurzame talentontwikkeling voor jonge, opkomende, talentvolle cultuurmakers in de urban- en popcultuur. Up North wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie en We the North. Kijk op www.upnorth-lab.nl voor meer informatie.